Even voorstellen

milieu2000_logo_transparant_100px

Het officiële logo MILOKE van onze wandelclub

Hoewel georganiseerd wandelen begin van de jaren zeventig al bestond, kenden wij nog niet de knepen van het vak en waren daar ook niet mee bezig. De weekends stonden (bijna) altijd in het teken van wandelen in de Hoge Venen. Frans en Yvette, de stichters van de club voelden zich echte ‘Fagnards’. Maar na 7 à 8 jaar wekelijks op en af naar Wallonië ging de interesse bij sommige kameraden afnemen. Kwam daarbij nog de forse druk op de benzineprijzen en je kunt al raden dat ze sommige weekends nog alleen op het dak van ons landje stonden. Het was hun echter niet ontgaan dat er op gepaste tijden richtingwijzers langs de wegen stonden met als opschrift “Wandelen” of “Marche”. Uit nieuwsgierigheid hebben Frans en Yvette enkele malen aan zulke organisaties deelgenomen. De liefde voor het georganiseerd wandelen voelden ze meer en meer binnensluipen naar het einde van de jaren zeventig.

Op 5 november 1980 werd de club opgericht en precies één maand later werden ze door de toenmalige Nationale wandelfederatie officieel aanvaard. De naam van de club was in één vingerknip gekozen. Terugdenkend aan de vele mooie herinneringen in de meest fantastische omgeving waar ze het stafkaart (wandelen) hadden geleerd spraken zij en iedereen trouwens over een “Fagne” als het “Milieu”. Dit woord had indertijd een totaal andere betekenis dan nu. Het had niets te maken met criminaliteit, drugs of alcohol. “Milieu” vonden ze een uitstekend trefwoord en kijkend naar de toekomst plakten ze er het magisch jaartal 2000 aan vast. De Paastocht (2de Paasdag) van 20 april 1981 (420 deelnemers) was de allereerste wandeltocht van “Wandelsportvereniging Milieu 2000 Lommel vzw”. Naarmate de club groter werd en ook meer en meer leden buiten het gehucht Kerkhoven kreeg werd besloten om de naam Kerkhoven te vervangen door Lommel.

Uiteraard kan een club niet bestaan zonder logo en zo is Miloke geboren.

Sinds enkele jaren heeft de club meer dan 500 leden en is daarmee één van de grootste wandelverenigingen van Limburg.

Wandelclub Milieu 2000 Lommel vzw werd opgericht op woensdag, 5 november 1980 te Lommel-Kerkhoven. Op zondag, 1 januari 1995 werd de club omgevormd tot een vzw. De club is aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw (afgekort WSVL) onder het nummer 2043.

Al meer dan 25 jaar biedt onze club haar leden, de kans op gezonde, aangename en ontspannende wandelingen. In 2005 groeide het aantal leden tot boven de 500 en sindsdien is WSV Milieu 2000 Lommel één der grootste wandelclubs van Limburg.

Sedert enkele jaren fungeert Hotel-Taverne “Lommel Broek” Kanaalstraat 91,  Lommel-Kerkhoven, als clublokaal en startplaats voor diverse activiteiten.

Op eigen houtje, met vrienden of in groep zijn er elke week voldoende mogelijkheden om op eigen tempo al wandelend de mooiste plekjes en meest betoverende landschappen te ontdekken.

Wandelen is geen competitiesport, wandelen doe je voor je gezondheid het contact met wandelvrienden in de vrije natuur met respect voor het milieu.

Jaarlijks organiseert wandelclub MILIEU 2000 vzw een 14-tal wandelingen door de prachtige natuurgebieden van de stad Lommel, steeds vertrekkend vanuit ruime en verzorgde startlocaties met voldoende parkeergelegenheid. Verder zijn er de clubvakanties, voordelige busuitstappen naar afgelegen clubs, een voettocht naar Scherpenheuvel,  een algemene ledenvergadering, de ontbijtwandeldag, nieuwjaarsreceptie, een groots ledenfeest en nog veel meer.

Miloke, de mascotte van wandelclub Milieu 2000 vzw, is het kenmerk op alle wandeluitrustingen, stempels, briefhoofden, folders en niet te vergeten op de originele clubvlag. Het is tevens officieel als clublogo geregistreerd en beschermd bij het Benelux merkenbureau onder het inschrijvingsnummer 0752059 .