Corona crisis update 28/05/2020.

Onderstaande annulatielijst wordt elke dag bijgewerkt. Aan het lijstje werd het wandelweekend Traben-Trarbach toegevoegd (alle deelnemers worden gecontacteerd).

Controleer dus regelmatig!

Een moeilijke beslissing, maar nu moeten we in eerste instantie denken aan de gezondheid van iedereen en de mogelijke gevolgen die de verspreiding van het Covid-19 virus nog kan hebben.

Alle wandeltochten van WANDELSPORT VLAANDEREN VZW worden gecanceld al zeker tot en met 31 JULI 2020.

• De gezondheidswandelingen op elke vrijdag.
  • De busuitstap van 01/06 op Pinkstermaandag naar Müllertal (Beaufort)
  • De gratis ontbijtwandeling van 13/06
  • De 50 + 43 +30 km Door de Vreyheyt Lommel van 20/06
  • De Tocht der 7 Heerlijkheden van 20/06
  • De clubwandeling (WAB) abdij Herckenrode van 25/06
  • De clubvakantie in Neustift van juli 2020 (verschoven naar 2021)
  • De grensparkwandeling van 07/07
  • Alle grensparkwandelingen in Nederland die in dit criterium vallen (juli/aug.)
  • Het helpersfeestje van 25/07
  • De busuitstap van 26/07 naar Wanderfalken Weywertz (Sommerwanderung)
  • Levensloop, 19-20 september
  • Wandelweekend Traben-Trarbach, 24-27 september

Gelieve de website en facebook regelmatig te consulteren om op de hoogte te blijven van de recentste updates!

De Krokustocht heeft in het verleden, ondanks dat het nog volop wintert haast alle seizoenen te trotseren gehad! Van dagen vol lenteplezier tot kraakharde winters.
Mooi is de tijd als het stevig vriest, dat de koude bijt, dat hulst en andere wintergroene planten de monotone vlakten kleurt. Maar ook een melkwit winterzonnetje is welkom. De winter en vooral deze Krokustocht kunnen zo verrassend mooi zijn als het grillige spel van weer en wind hun evenwicht bewaren.
Vanuit feestzaal De Moffel trekken we langs het unieke Mariapark  van Werkplaatsen, door het 10 jaar jonge Waaltjesbos  (een 200 ha groot natuurgebied). De door de industrie vervuilde gronden werden hier afgegraven, gesaneerd en beplant met inheemse loofbomen zoals de berk, zomer- en wintereik, de trilpopulier en linde, zodat er een uniek natuur- en wandelgebied ontstond.
Verder speelt deze krokuswandeling zich af rond het natuurgebied Het Weyerken  en het westelijk deel van de Lommelse Sahara  die een reputatie heeft van nauwelijks te evenaren natuurschoon.
Vanuit Heeserbergen (centrale rustpost) trekken we langs diepgroene bossen met weelderige begroeiing, sierlijke zandduinen, en schitterende vergezichten en we laten je zo proeven van een diepe rust en laten je heerlijk wegdromen.
Voorwaar een aanbevolen wandeling!

Feestzaal “De Moffel”
Martinus Van Gurplaan z/n
3920 Lommel-Werkplaatsen

Vertrek
Van 8 tot 15 uur

Afstanden
5 – 8 – 12 – 16 – 20 km

Startlocatie
Klik om Google Maps te starten

Bewegwijzering
Naar de startplaats toe, op de invalswegen naar Lommel en vanaf de N71 (ring rond Lommel-Centrum), is er bewegwijzering voorzien door middel van borden met als opschrift “WANDELTOCHT”.
Startlocatie De Moffel ligt op circa 500 meter van bushalte “Werkplaatsen – Dubbelrij” van lijn 84 (Hamont – Lommel – Geel) van vervoermaatschappij De Lijn
Vanaf station Lommel is de locatie gemakkelijk met de belbus te bereiken. Informeer op het telefoonnummer 011-850300 naar belbus lommel West, zone 57, halte 28 kerk (gelegen op 300 meter van startlocatie de Moffel). Prijs € 0,50 per persoon en rit.

Deelnemers vorige jaren

2016 904
2015 1367
2014 1135
2013 1175
2012 1305
2011 1342
2010 1587

Eerstvolgende wandelingen

Omwille van het Coronavirus annuleert Wandelsport Vlaanderen alle wandelingen al zeker tot 30 juni. Voor deze  tweede midweektocht van 2020
Omwille van het Coronavirus annuleert Wandelsport Vlaanderen alle wandelingen al zeker tot 30 juni. Wandeltocht ter gelegenheid van het 40-jarig
Omwille van het Coronavirus annuleert Wandelsport Vlaanderen alle wandelingen al zeker tot 30 juni. De 30, 43 en 50 km

Recente foto's

Ons clubfeest ligt weer achter ons! Zoals je aan de foto's kan zien was het weer een gezellige bedoening. Na
Fotoalbum Edelweisstocht Milieu 2000 Lommel op 19/01/2020
Bekijk de foto's hier! Onze wandelclub verwelkomde 200 deelnemers in de Moffel op de jaarlijkse kersthappening. In een feestelijke stemming
Prachtige wandeling langs de boorden van de Grote Nete en door natuurgebieden Schaapswees, het Goor en Brant. Verder door de
Bekijk de foto's hier! Aan “Herberg de Negende Zaeligheyt” werd het startschot gegeven van een mooie tocht door een prachtige
Corona-advies: blijf in je kot!