Herkenrodeabdij en lavendelhoeve – 02/07/2022

Herkenrodeabdij en lavendelhoeve – 02/07/2022

We werden onder een stralend zonnetje door Frans welkom geheten aan het Poorthuis van de abdij. We waren met 47 geïnteresseerde wandelaars. Na een drankje op het terras van de vroegere paardenstallen werd een bezoekje gebracht aan het kunstwerk Het stille uitzicht en aan de Sacramentskapel.
Natuurlijk waren er aansluitend gegadigden om een kijkje te nemen in de Tiendschuur waar recent de trouwpartij van twee personages uit de veelbekeken TV-serie “Thuis” werd opgenomen.
Dan lag de kruiden- en plantentuin te wachten op een iets uitgebreider bezoek van de wandelaars.
Na voldoende kruiden opgesnoven te hebben, werd er naar de lavendelhoeve gewandeld, een mooie tocht van ca. 30 min. vanuit de abdij door de natuur rond de Demer richting Stokrooi. De lavendelgeuren kwamen ons langs alle kanten toegewaaid.
Na eerst de lunch gebruikt te hebben kon in de tuin individueel vrij rondgewandeld worden. Ook een kijkje in het bijbehorend winkeltje wist ons te vertellen dat lavendel voor alles en nog gebruikt kan worden. In de tuin liep een kunsttentoonstelling waarvan de wandelaars konden genieten. Als afsluiting werd op individuele basis teruggewandeld naar de parking van de abdijsite. Onder hetzelfde stralende zonnetje werd de dag afgesloten.

(foto’s en tekst: Fons Schildermans)